Vilka är vi?

2010 hade Magnus en pendlingscykel parkerad vid Rosersberg (en pendeltågsstation i Stockholm) för att kunna cykla mellan stationen och jobbet. Varje punktering skapade stora problem, eftersom cykeln då måste släpas tillbaka hem för att fixas till. Efter en del letande hittade han ett företag i England som tillverkar garanterat punkteringsfria däck. Efter att Magnus och andra cyklat på deras däck under en längre tid föddes idén att sprida denna fantastiska produkt till fler svenska cyklister. Så uppstod företaget Smarta Däck under våren 2012.

Vår leverantör Greentyre är ett engelskt företag som startades av Colin Scarsi 1995. Han lämnade en framgångsrik bankkarriär för att skapa ett företag där han kunde vara närmare kunden och jobba med något konkret. Tanken att tillverka punkteringsfria däck kom från en artikel i en tidning som handlade om en amerikansk professor som börjat arbeta med däck i polyurethan.

Däck från Greentyre säljs idag i ett stort antal länder och används inte bara till cyklar, utan också till skottkärror, rullstolar och i ett antal industriella tillämpningar. Alla däck tillverkas i Greentyres fabrik i Middlesborough, där man även har all produktutveckling.

Ring gärna Magnus på 070 2369 003 om du vill prata cykling, cykeldäck, skottkärredäck eller däck till saker som rullar i största allmänhet.

Vår syn på miljön

Det är ingen slump att våra däck heter just Greentyre, eftersom Greentyre arbetar mycket medvetet med att ha så liten miljöpåverkan som möjligt. Däcken är i princip outslitliga, lätta att återvinna och tillverkas av material som är en ren spillprodukt vid framställning av olja.

Produktionsprocessen skapar inga miljöfarliga ämnen eller ämnen som är skadliga för vår personal. Den drivs dessutom till stor del av de solceller som är monterade på taket till fabriken i Middlesborough.